Even voorstellen: Eelco van Viersen, laatste man Kethel Spaland ZA1

Even voorstellen: Eelco van Viersen, laatste man Kethel Spaland ZA1

26 november 2019 15:15


Om (nieuwe) spelers uit de zaterdagselectie beter te leren kennen, zullen we maandelijks iemand voorstellen. Deze maand is de beurt aan routinier en nieuwkomer Eelco.

Naam: Eelco van Viersen

Leeftijd: 34 jaar

Burgerlijke staat: Woont samen met Denice in Krimpen a/d Ijssel

Eelco hoe lang voetbal je al en waar heb je allemaal gespeeld?

Ik ben begonnen op mijn 5e jaar bij CKC in Capelle a/d Ijssel en door een verhuizing een jaar later verder gegaan bij DCV in Krimpen a/d Ijssel. Hier heb ik tot en met de D-jeugd gevoetbald. Ik werd geselecteerd voor het Zuid-Hollands elftal (als enige voetballer van een amateurclub) en deed mee aan een toernooi in Groningen. Daar waren vele scouts aanwezig en ik werd geselecteerd door Feijenoord, die mij bij Excelsior liet spelen. (Destijds had Feijenoord een samenwerkingsverband met Excelsior). Ik wilde als jongetje 2 dingen worden: politieagent of profvoetballer, dus ik vond het helemaal fantastisch. Bij Excelsior speelde ik toen met onder andere Ryan Koolwijk, Luigi Bruins en Mounir El Hamdoui tot en met de B-jeugd. Uiteindelijk was ik toch niet goed genoeg en keerde terug bij DCV.

Bij DCV heb ik als jonge jongen nog samen gespeeld met onze huidige trainer Peter van Buren, die speler/trainer was van het 2e elftal in de hoofdklasse. Hij stelde er elf op en als het niet goed ging, deed hij zelf de tweede helft mee. Wat velen wellicht niet weten, is dat Peter heel erg goed kon voetballen (speelde ook profvoetbal bij Excelsior) en wij hadden dan 1 taak, de bal op het hoofdje van Peter spelen en hij kopte ze er dan in. Hij zei dat niet alleen, maar hij deed het ook echt.

Als ik destijds bij DCV was gebleven, was ik ongetwijfeld selectiespeler daar geworden, maar ik heb nog een aantal clubs gehad en ben via (wederom) CKC, VOC (met Thomas Verhaar), Dilettant en Lekkerkerk de laatste jaren bij Perkouw beland.

Perkouw is echt mijn club geworden, gezellig en klein, een vriendengroep die het ook naast het voetbal goed met elkaar kon vinden. Ik heb het er een aantal jaren heel erg naar mijn zin gehad. Vorig jaar viel het elftal echter helemaal uit elkaar en ben ik overgekomen naar Kethel Spaland.

Hoe kwam je bij Kethel Spaland terecht en wat vind je van de club?

Ik kende de club natuurlijk al een beetje, want in het laatste kampioensjaar van Kethel Spaland (2018) speelden Ruben de Vries en ik met Perkouw mee. Ook in de bizarre kampioenswedstrijd, waar Kethel Spaland vlak voor tijd bij een 1-0 achterstand gelijk maakte en tot overmaat van ramp zelfs in blessuretijd de 1-2 maakte en een heel groot feestje ging bouwen. Ik was vorig jaar met Ruben de Vries op wintersport en hij vroeg mij ook bij Kethel Spaland te komen spelen. Ik kende Peter van Buren natuurlijk ook al, maar de afstand van Krimpen naar Schiedam vond ik wel een dingetje. Ik heb er geen minuut spijt van gehad, want ik heb het echt heel erg naar mijn zin. Een mooie grote vereniging, een geweldig complex en de klik met de groep was er meteen en ik voel mij hier heel erg thuis. Het team is echt naar elkaar aan het groeien, een hele goede mix van jong en oud en we zijn met elkaar wekelijks bereid om er voor te gaan. We staan nu op de tweede plek en we willen bovenin meedraaien. Daar is de hele groep ook echt mee bezig. Waar maak je mee in de 3e klasse, dat een trainer op donderdagavond 11 tegen 11 kan spelen? Echt iedereen is er. De breedte van de selectie gaat de komende maanden het verschil maken.

Is je positie centraal achterin je favoriete positie?

Ja zeker. Dat heb ik altijd gespeeld en vind ik erg prettig. Uitstapje naar de rechtsbackpositie als de trainer mij daar nodig heeft is ook goed mogelijk.

Je bent niet de langste, maar je wint bijna elk kopduel. Heb je dat getraind?

Ja, bij DCV hebben Peter van Buren en Ronald Cornelisse mij dat geleerd. Het is puur een kwestie van goed timen. Niet bang zijn, daar vertrouwen in opbouwen en gewoon doen.

Stel we promoveren weer naar de 2e klasse, wat moeten we als club doen om daar stabiel te worden?

In ieder geval niet betalen van spelers, maar je selectie lekker breed houden met clubjongens of jongens die uit de buurt komen die hier echt willen spelen en het dus niet voor het geld doen. De club is zo groot en speelt op zo’n mooi complex, je bent haast wel verplicht om minimaal 2e klasse te spelen. En het kan makkelijk hoor, kijk naar Spirit, die moeiteloos meedraait in de 2e klasse. Daar wordt ook niet betaald. De randvoorwaarden zijn verder ook prima ingevuld met gedreven trainers die er altijd zijn. Met 3 verzorgers bij de selectie en zelfs nog een vervangster als er iemand verhinderd is. Een vaste assistent scheidsrechter en een spitsentrainer op donderdagavond, die ook bereid is om af en toe op zaterdag de scheidsrechter te assisteren en een leider die zorgt dat de spullen er zijn.

Wat doe je verder in het dagelijks leven Eelco?

Ik heb een CIOS opleiding gedaan, maar ben heel jong als autoverkoper begonnen. In mijn eerste jaar als verkoper, zei ik tegen mijn vader ik verkoop de meeste auto’s van onze showroom, waarop mijn vader vroeg, hoe slecht zijn jouw collega’s dan? Hahaha, daar had hij wel een punt natuurlijk. Ook daar moeten de in slaap gevallen of te oude collega’s, die geen drive meer hebben vervangen worden. Doorselecteren was hier ook al de oplossing, net als in de sport.

Ik werk al jaren bij de Stern groep, een beursgenoteerde automotive en ik ben daar verantwoordelijk voor 21 automerken, die de groot zakelijke klanten voorzien van mobiliteit, zoals wij dat zo mooi noemen.

Staat Denice achter jouw vrijetijdskeuze om te voetballen?

Denice vind het heel erg leuk, is er ook elke week bij. Dat deed ze al bij Perkouw en dat doet ze ook bij Kethel Spaland. Ze heeft het tijdens de wedstrijden erg gezellig met de vrouwen van de begeleidingsmannen. Ze weet ook gewoon, als ik dit niet meer heb (trainen en wedstrijden), ik stierlijk vervelend ben.

Wat is je verwachting voor na dit seizoen? Ga je door?

Zolang ik fit ben, ga ik door. Ik wil niet horen, Viers je bent een jaartje te lang door gegaan. Dat heb ik ook afgesproken met Peter van Buren. Ik heb hem gezegd dat hij het mij eerlijk moet zeggen als hij vindt dat het niet meer gaat. Maar ik hoop ook op mijn 40e nog gewoon te kunnen spelen. En als het even kan bij deze geweldige vereniging.

Tot slot, van wie wil je meer weten, wie moeten we volgende maand interviewen?

De benjamin van ons elftal; Remco Wuister.

Bron: KethelSpaland(za)
Delen

Lees meer over:
zaterdagselectie

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!